dijous, 31 de juliol del 2014

El diàleg: una foto.

Finalment s'ha produït la tan desitjada trobada entre el President del Govern espanyol i el President de la Generalitat de Catalunya. L'exigència al diàleg per part d'Espanya ja s'ha fet. NO del Sr Rajoy a tot, i cap gest al procés que des de Catalunya ja fa temps que es va consolidant: ilegalitat, impossibilitat i la Santa Constitució. El Sr Mas parla en nom de Catalunya, millor, dels centenars de milers (milions!) de ciutadants que ho tenen molt clar: si la legalitat espanyola ja no ens representa serà la legalitat catalana la que ho farà segurament millor.
A una banda el NO a la democràcia, el NO a la regeneració democràtica, el NO a assumir responsabilitats en els processos corrupció econòmica i política. A l'altra banda, el SÍ a un futur diferent, el SÍ a la regeneració democràtica i el SÍ a l'exigència de responsabilitat davant de gestions passades públiques i privades.
Al final el diàleg (?) ha acabat sent una simple fotografia.
Al govern espanyol li queda per moure fitxa fins a la celebració de l'onze de setembre. Passat aquest dia el govern del PP estarà de nou en fals, en un carreror sense sortida. Llavors, la fotografia serà la que deixaran centenars de milers de catalans (milions!) com a símbol d'expressió de la democràcia. La imatge serà de nou contundent i clara: democràcia i dret a decidir. I de nou, la llàstima de no haver sabut aprofitar (gestionar?) els actors del govern espanyol el moment polític actual: mediocritat i buit. Adéu Espanya. Adéu!

Diari d'una jornada electoral I, II i III.

  FEIJÓO HA PERDUT GUANYANT: diari d'una jornada electoral electoral (I). Els resultats de les eleccions del 23 de juliol han estat clar...