dijous, 23 de juliol del 2015

27S: la llista

-->
L’any 1914 al diari de "The Times" Ernest Shackleton va publicar un anunci: “es busquen homes per a un viatge perillós. Salari baix, fred extrem, llargs mesos en la més completa foscor, perill constant i molt poques possibilitats de tornar amb vida. Honors i reconeixament en cas d´èxit”. Va ser la darrera de les grans expedicions al Pol Sud.
Avui la nostra expedició de la Independència no és cridada a ser tampoc planera i simple. Demana sumar a una part important de la nostra ciutadania. Davant de moments complexes i de posar-nos tots el entrebancs legals i polítics possibles cal ser valent i donar una resposta intel·ligent. La llista d’entitats i partits polítics n’és aquesta.  L’aposta de Romeva, Forcadell, Casals, Mas, Junqueras et al. respon al desig de fer justícia davant de més de 300 anys d’incomprensió per part dels respectius governs espanyols i dels temors i dels possibilismes, també, de la nostra pròpia classe dirigent, i perquè no, d’un part de la nostra ciutadania. 
Ara tenim el moment, la nostra expedició pren cos. Molts veuen en aquest fet històric un viatge sense retorn. S’han fet gestos, generositats polítiques, canvis de rumb, trencament d’aliances. Ara és el moment de marxar i de reclutar els nostres expedicionaris amb un simple premissa “honors i reconeixament en cas d´èxit”.
El nostre “Endurance” particular pren cos i es llença a la mar. Un mar de desitjos, d’anhels i de reparar injustícies i grueges. De poder construir un model nou de relacions socials més democràtiques, socialment més justes i més enriquidores en tots els sentits. Utòpics, per tal de seguir un somni, però realistes per fer i dur-lo a la pràctica com l’expedicionari Shackleton.
Se’ns ha girat molta feina. La nostra expedició està a punt. Si bé Shackleton va fracassar en el seu objectiu de creuar a peu el continent antàrtic, va demostrar les seves qualitats de lideratge aconseguint fer sobreviure tots els seus tripulants després de 22 mesos a l’Antartida en les pitjors condicions. Els membres de la la Llista “Junts pel Sí” no poden desaprofitar aquesta oportunitat de lideratge. Nosaltres no els podem decebre. I el 27S és la primera de les nostres etapes. El premi: Honors i Reconeixament. Som-hi doncs!

Diari d'una jornada electoral I, II i III.

  FEIJÓO HA PERDUT GUANYANT: diari d'una jornada electoral electoral (I). Els resultats de les eleccions del 23 de juliol han estat clar...