diumenge, 6 de desembre del 2020

6 de desembre res a celebrar

Ja tenim una constatació basada amb prou evidències: la Constitución Española serveix de ben poca cosa. L’experiència dels darrers anys ens està donant moltes raons. Si alguna cosa ha deixat clara és que més que una “Carta Magna” ha esdevingut una carta feta sobre paper mullat. La “Constitución del Régimen del 78” va ser una manera de deixar les coses tal com estaven. El franquisme havia aconseguit restar-se la cara, posar una aparença de democràcia a l’escenari general però amb la seva part més interna restant sense cap alteració. Allò que havia de ser passar d’una dictadura a una democràcia de la nit al dia ha estat ha estat l’engany més absolut. En el moment que la ciutadania ha expressat els seus desacords més profunds i la mateixa ciutadania els ha volgut expressar de manera democràtica, quan ha exigit drets i llibertats que garanteix la mateixa Carta Magna, és quan ha posat contra les cordes l’Estat i el Règim del 78. L’extrema dreta española i tot el seu univers imaginari s’ha erigit com a veritables constitucionalistes. Déu-n’hi-do! I la resta de formacions polítiques espanyoles no s’atreveixen a combatre-la i a aïllar-los. No es podia fer pitjor. Tota aquella il·lusió s’ha esfumat i hem pogut viure la veritable realitat. Un poder polític al servei de fer callar a la ciutadania utilitzant  vies des de del punt de vista democràtic molt  discutibles. I sempre fent-les en nom de la democràcia. Una justícia española que s’ha dedicat a perseguir a una part de la ciutadania que lliurament ha exigit aplicar el que en essència mana de la Carta Magna.

 

La Constitució ha posta de manifest que avui som més a prop del franquisme i no tan lluny del que ens volien fer creure amb l’adveniment a la democràcia. Les eines de Règim del 78 per fer callar i fer entrar en ordre a la ciutadania, en aquella “democracia bien entendida” han fracassat.

 

Davant de tot això el canvi que proposem esdevé més urgent que mai. Cal un revisió profunda i real. Calen unes noves regles que ens permeti fugir d’aquest engany i de les mentides que ha esdevingut el Règim del 78. Cal una renovació de la Justícia molt més en consonància amb el segle XXI i amb Europa. La República Catalana ha de ser aquest nou ordre que acabi amb la vella historia que representa la suposada democràcia española. La República Catalana ha de ser la constatació de la mort dels dissenyadors de l’Antic Règim del 78. Avui 6 de desembre, per tant, poc a celebrar i molta República Catalana per a desenvolupar. 

Diari d'una jornada electoral I, II i III.

  FEIJÓO HA PERDUT GUANYANT: diari d'una jornada electoral electoral (I). Els resultats de les eleccions del 23 de juliol han estat clar...